photogear » objectief » tokina » Tokina 50-135mm f/2.8 AT-X 535 Pro DX

Tokina 50-135mm f/2.8 AT-X 535 Pro DX

De Tokina AT-X 535 PRO DX is een tele objectief voor crop camera's, met een brandpunt afstand van 50mm tot 135mm (75-200mm full-frame equivalent) en een constante maximale diafragma opening van f/2.8. Het bevat Tokina SD glas elementen ter vermindering van chromatische aberaties. Dit objectief wordt geleverd met statief gondel (niet verwijderbaar). Schakelen tussen autofocus en manual focus vind plaats door de focusring naar voren of naar achteren te bewegen. Dit objectief bevat geen ingebouwde autofocus motor (autofocus alleen in combinatie met camera's met eigen ingebouwde autofocus motor!).
 delen

Tokina 50-135mm f/2.8 AT-X 535 Pro DX specificaties



brandpuntsafstand 50-135 mm diafragmabladen 9
minimaal diafragma f/32 filtermaat 67 mm
maximaal diafragma f/2.8 afmetingen 135x78 mm
autofocus geen ingebouwde focusmotor optische elementen 18 elementen in 14 groepen
min. scherpstelafst. 1.0 m maximale vergroting onbekend
weersbestendig nee (alleen waterafstotende coating frontlens) gewicht 845 gram

Meer informatie

Om goed geïnformeerd een aankoop te doen raden we je aan verschillende reviews en andere informatie door te nemen. Hieronder vind je een aantal links naar andere websites waar je meer informatie kunt vinden.

» Tokina AT-X 535 PRO DX review door Thom Hogan
» Tokina AT-X 535 PRO DX review op Photozone

Winkels & prijzen

Er zijn momenteel nog geen prijzen bekend voor dit product.

  Gebruikerservaringen (1)

De Tokina 50-135mm f/2.8 AT-X 535 Pro DX heeft een gemiddelde score van 3,0 van de 5 gekregen op basis van 1 beoordeling (1 ervaring).
Ronald
ProfielRonald | vrijdag 30 november 2012, 00:10
Waarom heeft Nikon (en volgens mij ook Canon) een objectief met zo'n bereik nou niet in het assortiment zitten? Voor een crop-camera is dit een perfect bereik als alternatief voor een 70-200mm. Zoals ik van Tokina verwacht is ook dit objectief gebouwd als een tank, heerlijk om mee te werken! Op f4 is dit objectief over gehele bereik goed scherp, geheel open worden de hoeken wat softer als je in de buurt van de 135mm komt (niet echt heel erg onverwacht). Toch gebruik ik dit objectief niet zo heel veel meer, hij heeft namelijk geen anti-tril (VR/OS optie), er is geen scherpstelmotor (autofocus alleen i.c.m. camera's die een ingebouwde scherpstelmotor hebben!), i.c.m. mijn Nikon D300 is de autofocus erg rumoerig (in vergelijk met mijn, overigens veel grotere, zwaardere en duurdere, 70-200 VRII vind ik de autofocus met dit objectief ook niet echt vlot, ondanks de vergelijkbare f2.8). Echter mijn grootste probleem met dit objectief is de grote gevoeligheid voor flare, alleen als ik buiten de zon echt in mijn rug heb, en binnen alle lampen in mijn rug, is flare niet aanwezig. In alle andere gevallen kun je het aantal diafragma bladen in de lichtvlekken mooi tellen.....

waarderingwaarderingwaarderingwaarderingwaardering

   Om je eigen review te schrijven moet je aangemeld zijn.
   Dit is om te voorkomen dat er onzin-reviews verschijnen.
   Als je nog geen account hebt kun je deze gratis aanmaken.

Met dank aan..

De gegevens over de Tokina 50-135mm f/2.8 AT-X 535 Pro DX kunnen door geregistreerde bezoekers van Photofacts aangepast worden. De laatste update op dit product was op vrijdag 30 november 2012. Hier zie je wie er aanpassingen hebben aangedragen voor deze pagina. Bedankt voor jullie hulp om de informatie op Photogear zo nuttig mogelijk te maken!

Aanpassingen productomschrijving
Ronald

Link(s) toegevoegd
Ronald


Een telelens is geen basisbehoefte
zondag 4 mei 2008, 19:41 | Elja Trum | 43239x gelezen

Een telelens is geen basisbehoefte

Een telelens heeft blijkbaar een soort magische aantrekkingskracht op mensen. Niet alleen veel beginnende fotografen willen er per se een hebben, maar ook als je ergens aan het fotograferen bent krijg je regelmatig de vraag hoeveel keer zoom de lens is die je gebruikt. Waarom deze aantrekkingskracht zo vaak voor komt is me niet duidelijk. Voor veel foto's heb je namelijk erg weinig aan een stevige telelens.

» lees verder (424 woorden)






Om Photogear.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord